Frasier Island on maailman suurin hiekkasaari ja yksi Unescon maailmanperintokohteista. Aivan fantastinen saari, jossa kaikki kasvillisuus kasvaa hiekan paalla. Missaan muualla ei kasvillisuus vaihdu yhta nopeasti ja dramaattisesti. Frasierin suurimpia vetonauloja on 75 mile beach ja kirkasvetiset jarvet. Saarella ei ole ollenkaan paallystettyja teita eika sinne paase muilla kuin nelivetoautoilla. Me valitsimme helpon ja hyvan vaihtoehdon - kahden paivan opastetun safarin ja jatimme Maurin lepaamaan kahdeksi paivaksi leirinta-alueelle. Lahdimme aamulla aikaisin laivalla lahden yli tietamatta mita kaikkea kivaa meita odottaakaan.

Frasierilla vastassa oli hauska ja kovin omaperainen oppaamme Patrick, joka luotsasi meita ja kahtakymmenta muuta nuorta ulkomaalaista ristiin rastiin hiekkateita ja rantoja kaksi paivaa. Frasierilla sisamaan tiet ovat parasta kokemaani vuoristorataa. Huh, siina olisi tarvittu matkapahoinvointilaakkeita. Alkujarkytyksesta toivuttuamme nautimme kyydista ja tutustuimme saaren moniin luonnon ihmeisiin. Jopa kalliot ovat hiekkakivea. Saarella on myos maailman ainoa puhdas dingokanta. Naimme muutaman valioyksilon. Yksi nuori dingouros jopa vei saksalaistyton bikinin ylaosan kivelta kuivumasta. Siis dingo - elain, ei mikaan "aussidingo-uros". Frasier Islandilta on varmasti yksi maailman kauneimmista jarvikuvista: valkohiekkainen Lake McKenzie. Upea! Hiekka on ihan vitivalkoista ja silicaperaista ja vesi aivan kristallin kirkasta ja makeaa. Mahtavaa, sinne on joskus mentava uudestaan.  Kaykaa vaikka katsomassa nettisivut www.fraserisland.au.com, ennen kuin saamme kuvat ladattua tahan tekstiin.

1118939.jpg

Nyt ollaan Bundabergissa, Australian rommipaakaupungissa. Kavimme eilen katsomassa, miten tata Australiassa kuuluisaa rommia valmistetaan ja tietysti saimme pienen maistiaisen (muiden paitsi kuski-Juhan mielesta maistiaisia olisi saanut olla enemman). Tehdas ei ollut mitenkaan kummallinen, tosin siella oli miljoonien edesta rommitynnyreita ja rommia odottamassa valmistumista. Hyvaahan se oli, tietysti kolan kanssa. Taalla osataan tehda yhta hyvia makeita mixereita kuin meilla Suomessa ja Bundyakin saa jos jonkinmoisessa muodossa: rommikola, vahva rommikola, rommia ja inkivaariolutta, rommia ja limea, kevytta (lahes alkoholitonta ?) rommikolaa, rommilikooria... Tulikohan tassa edes puolet. Ja tata kuuluisaa rommikolaa saa baareissa jopa hanasta. Nayttaa ihan Guinessilta, mutta maistuu rommikolalta. Australialaiset rakastavat alkoholiaan lahes yhta paljon kuin me suomalaiset. Taalla nakeekin aika paljon humalaisia ja ihan rapajuoppoja. On varmaan helpompaa asua Queenslandissa, jossa on lammin ympari vuoden ja juoda olutta (tai mita liekaan alkoholia )puiston penkilla.      Now we're in Bundaberg enjoying a couple of Aussie bundies. Bundaberg is famous for its rum and of course we had to visit the distillery. I't wasn't that special except they had tens of barrels full of rum, worth millions. The rum was good, although all but our designated driver Juha would have liked to have a few more tastings. They even have rum and coke on tap: looks like Guiness but is real rum and coke.

Taalla on edelleenkin ihan mahtava saa. Sanna ja Juha ovat tanaan snorklailemassa Suuren Valliriutan etelaisimmilla saarilla Lady Musgrave Islandilla. Mina jain relaamaan kaupunkiin. Relata taytyykin, silla taalla on jo tosi kuuma. Paivalla lampotila nousee reilusti yli kolmen kymmenen ja aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta. Onneksi koko ajan kay ihan pieni tuulenvire. Lehtien mukaan tama on jo hieman epatavallista lampimampaa, kesahan on taalla vasta alussa. Queenslandissa on myos tullut valtavasti vetta paikoin, mutta vain hetkellisesti .Taalla tulee valilla vetta saavista kaatamalla muutaman minuutin ja sitten se loppuu. Olemmehan jo melkein tropiikissa. Kaikille Thaimaan talvimatkailijoille varmaan tuttua.

Koska olemme Queenslandissa, joka on kuulu rannoistaan, matkaamme huomenna taas uudelle paratiisisaarelle Great Keppel Islandille. Siella tulee korallit rantaan saakka ja suurinta ajanvietetta onkin snorklaaminen ja kanootilla melominen. Kuulette saaresta lisaa muutaman paivan kuluttua...

Terveisia ihanille perheillemme ja ystavillemme! Lahetamme taalta paljon auringonsateita ja sisaista lampoa. Meidan D-vitamiinivarastot ovat varmasti jo tayttyneet.

Paula